^Povratak na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


zgradaTradicija ove porodične firme datira još od davne 1932. godine , kada je pradeda Svetislav Stojiljković otvorio bakalnicu nedaleko od zidina Lazarevog grada. Trgovao je raznim prehrambenim proizvodima koji su dopremani  sa svih strana , pa i iz okolnih zemalja , ali su u to vreme na ceni naročito bili vino i rakija  iz njegovih podruma.

 

Trgovina i proizvodnja stalno su rasle sve do 1941.godine . Po završetku rata menja se vlast koja konfiskuje najveći  deo imovine , tako da se trgovina gasi i porodica nastavlja da se bavi samo proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

ceo1

 

 

 Sa razvojem privatnog preduzetništva i trgovine , 1991. godine osniva se trgovačko preduzeće IVAN PROMET kao nastavak porodične tradicije. Rad zapoćinje otvaranjem prodavnice i diskonta pića u krugu porodičnog imanja , gde se delatnost obavlja do kraja 1995. godine.Preseljenjem u iznajmljene prostorije i širenjem asortimana na sve artikle neophodne za domaćinstvo , stvara se potreba za povećanjem poslovnog i magacinskog prostora.Iste godine kreće se sa izgradnjom sopstvenih prostorija na ranije kupljenom zemljištu u Indusrtijskoj zoni.

 

prodaja

Mreža snabdevanja maloprodajnih objekata,kako u Kruševcu, tako i u celom rasinskom okrugu nameće potrebu proširenja voznog parka,koji uskoro biva bogatiji za nekoliko kamiona i kombija.

 

Sredinom 1999. godine preduzeće se seli u sopstvene magacinske i poslovne prostorije gde se i danas nalazimo.